גירושים

השאלה: בעלי ואני פרודים כבר קרוב לשנה רבנו והוא עזב את הבית והשאיר אותי בלי תמיכה כלכלית לי ולבן המשותף שלנו כול פעם בבית הדין הרבני אני עומדת על שלום בית וחשוב לי נורא לא לפרק את ביתי  הגעתי לרבנים גדולים שאמרו לי במפורשות לא לפרק את הבית ושהכול יסתדר לנו ולחכות אבל הזמן עובר ואני בין הפטיש לסדן אני אוהבת את בעלי אבל הוא לא החלטי בכלל מה שגורם לי לתסכול שאלתי היא כזאת האם להמשיך במה שהרבנים אמרו לי או לפרק את הבית  אני לא מרגישה שלמה עם החלטה להתגרש ומנסה לעשות הכול גדלתי בבית מסורתי וגם בעלי הוא התרחק מאוד מהדת ומכול מה שיכול לסמל יהדות  הוא לא היה כזה הרבנים שהייתי אצלם ראו במפורשות שעשו עלינו טומאה חזקה מה עלי לעשות בנידון אני מיואשת מהמצב הנ"ל עיזרו לי בהקדם האפשרי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 10:56:15 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שאלתך מסובכת מאד ואין אפשרות לענות עליה בלי לדעת את הכל הפרטים והסובב אתכם. על כן אין צורך לפנות לרבנים שאינם מכירים אתכם, את צריכה לפנות לרבנים שמכירים אתכם כזוג, או רב שמוכן לשבת עם שניכם לדיון מעמיק בהמשך הקשר שבינכם. אם אין רב יכולים להתייעץ גם עם איש מקצוע שמבין בדברים הללו. ולאחר שהוא יבחן את כל הנתונים יוכל לתת לך המלצה טובה. אולם אין לך לחוש לטומאה בארץ ישראל, אלא להבנת המציאות שבינכם, וזה יכול להעשות רק בפגישה משולשת או אדם שמכיר את שני הצדדים.
באופן כללי אם את לא מרגישה טוב בעניין הקשר שבינכם וגם הוא לא, כדאי לפתוח פרק חדש ביחסים. היהדות איננה נצרות, יש ביהדות גירושין ונישואין, ואם הוא לא מתאים לך מבחינה רוחנית, הרי שעליך להמשיך לחיות את חייך בשמחה ולעבוד את ד´ מתוך הרחבת דעת, וצרות ומעקות אינן נותנות לעבוד את ד´ בשמחה, וילדך לא יכול לגדול מתוך שמחה. על כן נהלי את חייך שיגרמו לך נחת רוח ושמחת עולם.

בברכת כתיבה וחתימה טובה