בעיות כלכליות?

השאלה: שלום,
אני יוצאת עם בחור מקסים, חמוד, מתחשב ואני מאוד אוהבת אותו. אני יודעת שגם הוא אוהב אותי ואנחנו מרגישים טוב מאוד ביחד. כיף לנו, אנחנו מבינים האחד את השני והזמו עובר מאוד מהר בפגישות.
הגענו לשלב ההחלטה, ושנינו חושבים שזה מתאים ורוצים להתקדם הלאה ולהתארס ואח"כ בע"ה להתחתן.
השאלה שלנו: אנחנו מגיעים ממשפחות עם רקע קצת שונה... הוא מגיע ממשפחה בלי אמצעים רבים, גרים ביישוב וכדומה ואני בת עיר ממשפחה יציבה+. החשש שלנו הוא שיהיה מתח בעניין הכספי. אנחנו מבינים כי הרבה זוגות נופלים בגלל לחץ כספי ואנחנו חוששים שאצלנו זה יורגש אף יותר בגלל הרקע השונה...
מה עושים? האם זו סיבה לא להתחתן או שהדאגות לחינם?
נשמח מאוד לקבל תשובה... תודה מראש!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 7:09:06 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין בכך דאגנות חינם אבל בודאי גם לא סיבה שלא להתחתן, אם אתם אמנם מרגישים קשורים באמת זה לזו, אזי הכסף אסור לו שיהיה מפריע לחתונה. אפשר להתחיל חיים ללא כלום ולהגיע לדרגות גבוהות, כמעשה רבי עקיבא ורחל, ועוד עשרות מקרים מפורסמים בעלום התורה. אולם כדי שלא להגיע לנקודות חיכוך כדאי לייצור קשר עם ההורים שלך ולנסות להסביר להם את המצב קודם פגישת ההורים, כמו כן אם את יודעת על רב או דמות שההורים שלך מושפעים ממנו, כדאי שירכך את הצדדים לפני שהדבר מתפרץ.
אברכך שהקב"ה יצליח דרכך, דרככם.