בדיקה

השאלה: כבוד הרב שלום רב,

האם תחתונית (מגן תחתון) תופס טומאה?

פשוט אתמול ביצעתי הפסק טהרה שיצא נקי ומוך דחוק ושיצא נקי ברוך ה´.
היום יום א´ ל-7 נקיים והבדיקה של הבוקר יצאה נקיה, אך במהלך היום ניראה כי התחתונית ישנו כתם בגוון כתום כזה לא ברור.

מאם זה טופס טומאה ? הרבנית שלי של ההדרכת כלות אמרה כי תחתונית, נייר טואלט לא תופסים טומאה. רק בד.

רק רציתי לחזק את הספק שלי.

לתשובתך מהירה אודה.

יום טוב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 6:36:31 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השאלה האם מקבל טומאה או לא זו שאלה לרבנים שצריכים לפסוק. במקרה ויש כתם על תחתונית יש לפנות לרב שהוא יראה את הצבע הגודל והצורה ויחליט על פי ההלכה, לא כדאי כלל להזכיר שראית צבע מסויים, אלא שאינך יודעת האם הצבע טהור או לא, זו הדרכה לכל החיים.