בגידה

השאלה: אני נשואה כעשר שנים. לפני כשנה הכרתי גבר ונוצר ביננו קשר אינטימי. הגענו למגע גופני ביננו אך לא לחדירה עם קישוי ולא לשפיכת זרע. הגעתי להחלטה לשמור על המסגרת המשפחתית ולנתק את הקשר, אך ברצוני לדעת אם אני אסורה על בעלי וחובתי להתגרש ממנו, או שאפשר לחזק את המשפחה.  תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 11:14:24 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הדין באופן כללי הוא שכל ביאה שיש בה מיתה היא האוסרת על בעלה, אבל כל שאין בו דיני מיתה (כשהיה נוהג בעדים והתראה) אין אוסר על בעלה.
אם היה אבר מת בלא קישוי יש רבים שלא אוסרים, וכן אם היה עטוף בגומי או בלא כניסה ממשית, דהיינו פחות מכניסת עטרה לא נאסרת. ומכיוון שיש הרבה ספיקות בעניין, וכמו כן לא ברור שהאיש יאמין לכך, על כן נראה שאפשר לחזק את המשפחה ולהקפיד בטהרה.