אנהידרול- פורטה

השאלה: כבוד הרב שלום וברכה,

אני סובלת מהזעת יתר וקיבלתי המלצה להשתמש בדאודורנט- אנהידרול פורטה.

עוד על המוצר: http://www.health.gov.il/units//pharmacy/trufot/alonim/4244.pdf

הדאודורנט מונע זיעה ואני חוששת שזה נחשב חוצץ במקווה.

אשמח לקבל עזרה ולהסיר את ספקותי.

בברכת ראש חודש שמח :)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 11:38:03 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לפי מה שנאמר בחוזר אין אפשרות לדעת האם זו משחה הנמרחת על הגוף או שזו תרופה הנספגת בגוף. יותר נראה כפי האפשרות השניה שזה נספג בגוף ואין כל בעיה של חציצה, שהרי לפי ההוראות אפשר להתרחץ לאחר מכן, ואם זו היתה משחה הרי שהיה אסור להתרחץ. לכן נראה שזה נבלע בגוף ואין חשש חציצה בשמוש בתרופה זו. כמו כן אפשר לדאוג שאלו יהיו הימים שאין משתמשים בתרופה זו, וכך לא יהיה חשש כלל.