אהבת איש את אשתו

השאלה: שלום וברכה,

אני נשואה עוד מעט שנה ובמהלך כל החודשים הללו אני מרגישה שבעלי לא חושק בי ורוצה אותי כמו שאני חושבת שהוא צריך לעשות כן.

אני בת 30 והוא בן 31.

אני נמצאת בסביבה חילונית ואני שומעת מהחברות דברים שאינם מתיישבים עם מה שקורה אצלי בבית.

הייתי רוצה לשמוע ולדעת - האם זה נורמלי שבעלי לא רוצה אותי תמיד ו/או האם הגברים הדתיים שונים בענין זה מגברים חילונים.

כשאני אומרת זאת לבעלי הוא משיב כי הוא יודע שאני תמיד בשבילו וזמינה לו ולכן הוא לא מחפש את זה כל הזמן ואינו תמיד בלהט מטורף - האם זוהי תשובה הגיונית?

אשמח לתשובה מהירה וכנה - זוהי מועקה שאינה עוזבת אותי.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 5:20:26 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אהבת איש לאשתו איננה נמדדת רק על פי מספר הפעמים שיש קירבה, זאת מדידה לא נכונה. האהבת איש את אשתו נמדדת על פי היחס והדאגה בין האיש והאשה, האם הוא מתעניין/ מחמיא/ עוזר וכד´. האם האיש והאשה קשורים זה לזה בקשר רוחני אפילו שאיננו מגיע לקרבת בשר, וכן בימים האסורים וכדו´.
על פי ההלכה (בימינו) הקרבה הרצויה בזמנים המותרים בין פעם לפעמיים בשבוע, אולם כל זה על פי הספר ובמקרים רגלים (ללא נסיעות וכדו´), אבל ברור שאם לאשה או לאיש יש רצונות חזקים יותר הדברים משתנים. לכן נשואין הם הרבה הכרת השני/ה והתחשבות ברצונות השני/ה. אם יש לך חוסר בדבר כדאי אולי לדבר עם אישך בעניין. כמו כן לפעמים יש מניעות אצל האיש מסיבות שונות, לפעמים עוטפים אותם בענייני הלכה וכדו´, כדאי לדעת אם יש לאישך אדם קרוב שמבין בנושא זוגיות שיסביר לו את הצורך בקרבה גופנית ושאין בזה חלילה ביטול תורה או תענוגות סתמיים אלא בניין בית שלם.