אהבה התלוייה בדבר

השאלה: שלום כבוד הרב,
היום הייתי בשיעור תורה המדבר על שידוכים וזוגיות, למדנו כי לפי מסכת אבות, יש שני סוגי אהבה, אהבה שתלוייה בדבר ושאינה תלוייה בדבר, הבנתי שבקשר שלפני החתונה האהבה היא שתלוייה בדבר.. למה?.. זה צריך להיות ככה?.. מכיוון שאני יוצאת עם בחור כבר הרבה זמן ואינני מרגישה שאני אוהבת אותו אהבה שתלוייה בדבר, אני אשמח אם תוכל להגדיר לי את סוגי האהבות הללו, ומה נכון לעכשיו ומה לעתיד לבוא...
תודה רבה..
עדי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 10:18:15 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין אפשרות לתת שיעור באינטרנט, בקיצור, אהבה התלויה בדבר היינו שיש הנאה אחרת מלבד עצם האהבה, ושאינה תלויה בדבר היינו שאין הנאה חיצונית אלא עצם אהבה היא הנושא. אהבת החושים היא ג"כ נחשבת להיות אהבה התלויה בדבר, ועל כן תמיד צריך לבדוק האם מלבד עצם אהבה יש "רווחים" צדדיים או לא, כגון: כבוד, הנאה גופנית, וכדו´. אם אהבה היא עצמית הרי שאיננה תלויה בדבר, ואולם אהבה שלפני חתונה איננה מושלמת עד שתושלם בחיי נישואין, והיא רק הכנה לחיים שלמים, ואין אפשרות להגיע למצב של אהבה אמיתי ללא חיי נישואין.