שמות ילדים

השאלה: האם יש בעיה לקרוא לבנים/בנות בשמות המקובלים למין השני כשהם בצורת המין? (מעיין-חיים לבן, או ציון לבת)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:35:11 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. לכתחילה אין לתת שם של בן לבת או להיפך, אולם יש פעמים שאין הגדרת שם של בן או בת, כגון מעיין, שרון וכדו´. במקרים אלו אפשר לתת שם זה לבן או לבת. אולם ברור שכדאי לתת שם שיש לו משמעות וערך כדי שהילד יוכל להזדהות עם שמו ותפקידו בעולם.
כמו כן יש לקחת בחשבון שאפילו שם שמוצא חן בעיני ההורים הרי הילד יצטרך לחיות איתו ואם הדבר יכול לגרום לו אי נעימות בעתיד, שלא ידעו אם הוא בן או בת, ויכולים לבוא לידי גיחוך וכדו´ יתכן שכדאי להקפיד יותר בבחירת השם, למען לא נגרום נזק לילדנו.