בן פונדקאית

השאלה:

לכבוד הרב שליט"א שלום רב! ברצוני לשאול את כבודו לגבי בן או בת הנולד/ה בפונדקאות כדלהלן: מכיון שיש מחלוקת בין גדולי הפוסקים לגבי מי שנולד מאם גנטית יהודייה ואם פונדקאית/יולדת גויה או להיפך - שאלתי היא, מכיון שלמעשה רבנים ודיינים רבים מתייחסים למי שנולד בפונדקאות כספק יהודי ספק גוי ואינו יכול להתחתן לא ליהודייה ולא לגויה, האם ניתן לגייר אותו גם כאשר הוריו החליוניים לא ישלחו אותו לחינוך דתי, כדי להוציא אותו מספקו? וכן לגבי ילדה שנולדה בפונדקאות כדלעיל. בברכת התורה,

התשובה

הרב יעקב אריאל | כ"ה אייר תשע"ו 20:41

א. רוב הפוסקים נוטים לכך שבעלת הביצית היא אמו.

ב. כדי להוציא מן הספק ראוי לגיירו או לגיירה מיד כשנולד

ג. גיור קטן מועיל מתוך הנחה שהוא מעוניין לקיים מצוות

ד. האם אפשר לסמוך על הנחה זו כשהוריו ומחנכיו אינם מקיימים מצוות?