תליון אלד

השאלה: כבוד הרב שלום. רציתי בבקשה לדעת מה המשמעות של ענידת תליון "אלד" והאם באמת יכולה להשפיע על עין הרע? האם תליון שבו גם  מצוטט :"שמע ישראל" או "אני מזרעו של יוסף הצדיק וכ"ו..."הוא "משודרג "יותר? ודבר נוסף האם יש משמעות לכך שהתליון נעשה ע"י קבליסט או שאין לכך משמעות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 10:37:32 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל התליונים אותו הדבר, אלא א"כ יש קמיע מומחה שנעשה על ידי יהודי ירא שמים המפורסם בכוחו המיוחד. אבל כל שאר התליונים אין בהם כל תוקף ואינם קמיע מומחה ושאינו מומחה, אלא כדאי לקנות תליון יפה. רק קמיעות של מומחים יש להם מעמד הלכתי.