תיקון של מעשה מסויים

השאלה: שלום רב
לפני מספר שנים ביליתי בעיר מסויימת
עם חברים, התגנבנו לבית מלון שלא היינו צריכים להיות בו ובמשך יומיים(כמה שעות בכל יום) אכלנו ושתינו בגניבה.
כיצד עליי לתקן את מה שעשיתי?
למי ואיך אני אפנה ואסביר מה עשיתי כדי שאוכל להחזיר את הכסף? איך אני אדע שהכסף יגיע ליעד?
כמובן שאיני רוצה להיחשף..אשמח לעצה בעניין

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 9:41:20 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. יישר כח על כך שהנך מהרהר בתשובה.
ב. אני מבין שיש הנהלה לבית המלון, על כן עשה חשבון כמה הייתה עלות המוצרים שאכלת, ושלח להנהלת המלון (על ידי שליח או חבר טוב) כסף מזומן. שיאמרו למנהל שהיה מעשה כזה והאיש שעשה מבקש שימחלו לו על הגניבה. אני בטוח שהדבר יתקבל, וגם תתקבל תשובתך. בכל אופן אתה צריך להוסיף זאת בוידוי וכן קבלה לעתיד שלא תחזור עוד ליטול דברים ללא רשות.