קבלה ושמות

השאלה: היי
יש לי מס´ שאלות בתור איש קבלה שאשמח אם תענה לי עליהן:
1.אני מאוד מתעניינת בכל העניין של קבלה ולדעת על אנשים לפי אותיות שמם ותאריך הלידה - איך אני יכולה ללמוד על כך ואיפה, אתה מכיר אולי ספר טוב בנושא ?
2. בקשר לפסוקי תהילים לכל מיני סגולות איך אני יכולה לדעת איזה פסוקים מתאימים לי ולשמי.
שמי מדלן כתובים
תארילך הלידה שלי 11.4.89: מעוניינת לדעת פסוקים לתהילים בנושאי זיווג, פרנסה, הצלחה .
3.הקבלה נראה לי מקצוע או תחום ממש נרחב ואני מעוניינת רק בחלק מסויים ממנו שהוא חיזוי ולדעת על אנשים לפי מראה, שם ותאריך לידה
האם יש דרך ללמוד או לדעת רק את התחומים הנ"ל איך ואיפה.
4. איזה ספרים אתה מכיר בנושאים הנ"ל שאתה יכול להמליץ לי עליהם?

תודה רבה
מדלן

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 10:01:39 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הקבלה היא פנימיות התורה, כל שימוש בקבלה לצדדים חיצוניים ללא תוכן פנימי עליו אמר שלמה המלך "נזם זהב באף חזיר", להשתמש בצדדים חיצוניים ללא הפנימיות של הדבר הוא פסול לחלוטין. אמנם יש ספרים שנכתבו על כך אולם אלו ספרים חיצוניים שאין להם עם הקבלה האמיתית דבר, אלא דמיונות וחזיונות שוא, שהם אסורים מדין תתורה, ככל חיזוי האסור על פי התורה "תמים תהיה עם ד´ אלוקיך" "לא תנחשו ולא תעוננו".
חכמי הקבלה הפנימיים לא עסקו בקבלה מעשית, וכפי שכתב בספר "תמים תהיה" באריכות. אמנם היו מקובלים מעשיים אולם אלו היו לאחר שמילו כרסם בקבלה פנימית, ומעולם לא התחילו עם קבלה חיצונית.
על כן דרך זו איננה ראויה, אלא לעולם יש ללכת לפי הסדר קודם ללמוד ש"ס ופוסקים, לאחר מכן פנימיות התורה ומתוך כך מגיעים לקבלה מעשית, אולם כל היפוך הסדר משול לאדם שעומד על ראשו שהדם מגיע לראש ויכול להתפוצץ בו.

מועדים לשמחה