סדר ברית המילה

השאלה: שלום כבודו, אשמח לקבל הסבר על הסדר בטקס מסירת הבן בברית המילה? מי מוסר את הילד לסנדק במקרה שאבי הילד הוא הסנדק? האם האמא של הילד יכולה למסור את בנה לסנדק? האם ישנה חובה שיעבור מספר ידיים של אחרים עד שיגיע לכסא אליהו לידי הסנדק?  תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 10:18:06 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב להולדת הבן.

אין כל דין במסירת התינוק, באופן כללי לבני אשכנז הם מביאים את התינוק (נהגו זוג נשוי שלא זכה לפרי בטן עדיין), ומניחים על כסא של אליהו ולאחר מכן נותנים את הבן לאביו על מנת שיתנו לסנדק, ואם אבי הבן סנדק אדם אחר נותן את הבן לסנדק.
האם כמוסרת לסנדק הוזכר ברמ"א (רסה סעי´ יא), אולם יש בעיה במסירת התינוק שלא תהא מסירה של חיבה (האמא היולדת נדה), ולכן עדיף שלא האם תמסור אלא אדם אחר.

חודש טוב ומבורך