נדר

השאלה: שלום.
בחודש שבט אישתי עשתה בדיקה רפואית וכעבור כמה זמן הודיעו לנו שיש ממצא לא תקין(כנראה סרטן) ואמרו לנו דחוף לבוא לעוד בדיקה. בזמן שחיכנו לתשובות נדרנו שאם הכל יצא יתקין נעשה עד תינוק/ת. הבדיקה יצאה תקינה אך מאז עשינו עוד כמה בדיקות שכולם יצאו תקינות והבדיקה האחרונה ב"ה תהיה באמצע חודש סיוון. חלק מהבדיקות ממש יכולות להזיק לתינוק ולכן לא התחלנו לנסות. שאלתי היא האם בסדר שנחכה עד לתוצאות הבדיקה האחרונה? והאם לאחר שנקבל ב"ה את תוצאות הבדיקה האחרונה נצטרך מיד לנסות להיכנס להריון?

תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 9:55:11 PM
בס"ד

שלום וברכת ד
´
אני שמח שהתוצאות מראות על נקיות גמורה, אי"ה שהבריאות תלך ותשתפר.
בנדרים אנו הולכים לפי לשון בני אדם, ועל כן ברור שאדם לא רוצה להכנס לסכנה, ועל כן נראה שכאשר אדם אומר "שהכל יצא תקין" פרושו לאחר כל הבדיקות שנצרכות לבעיה זו. על כן נראה שאפשר לחכות לבדיקה האחרונה. ואי"ה לאחר מכן הקב"ה יעזור לכם להקים דור ישרים.