נדר

השאלה:

שלום לכבוד הרב ,
חברתי באה מבית חילוני , והיא נמצאת בזוגיות עם מישהו . לפני כשבוע היה בין השניים
ריב והיא נדרה נדר שעם הוא ילך למקום מסויים -תעזוב אותו .
בסופו של דבר הוא הלך למקום ההוא , וכעת היא אינה יודעת מה לעשות עם הנדר שנדרה משום שהיא איננה רוצה לעזוב אותו .
האם הנדר הוא נדר שאפשר להתירו ?
אני יודעת שהתרת נדר מתבצעת מול 3 אנשים . האם אפשרי שהאנשים יהיו אנשים חילונים ?
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 9:14:48 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

צריכים שלשה להתיר נדר וזהו דין של בית הדין. השלשה צריכים להבין בענייני נדרים ולשונם, ולפחות אחד בקיא היטב בדינים. על כן כיוון שהיא צריכה לפנות לשלשה שיתירו לה את הנדר, הם כבר יסבירו לה כיצד עושים זאת.