מה אני צריך לעשות

השאלה: שלחתי את השאלה הזו גם לרבנות, אבל אולי גם אתם יכולים לענות לי.

לא מזמן אמא שלי אמרה לי שהיא לא הייתה נאמנה לאבא שלי ואני כנראה לא הבן שלו, אלא של מישהו אחר. היא אמרה לי את זה בגלל שאני בזמן האחרון קצת מתחזק בדת, והיא אמרה שבגלל שהיא עשתה את זה הדת חושבת שאני כבר לא יהודי. והיא אמרה לי לא משנה מה אני עושה לא לומר את זה לרב, כי יוציאו אותי מהיהדות. אז אני לא יכול אפילו ללכת לשאול את הרב בבית כנסת מה לעשות, כי אני מפחד שיוציאו אותי מהיהדות.
זה נכון? למה אני אשם שאמא שלי עשתה משהו למה זה אומר שאני כבר לא יהודי? אני באמת צריך לא להגיד כלום ואז אני אשאר בתוך הדת?

בבקשה תעזרו לי כי אני מרגיש מאד רע עכשיו.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 10:41:11 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. יהודי הוא כל הנולד לאמא יהודית, כך שאתה תמיד תשאר יהודי, ואין אפשרות להוציא אדם מיהדות.
ב. אם אתה מתחזק בדת הרי שכדאי שתמשיך בדרכך זו, היא תביא אותך לדרך האמת והיושר.
ג. לגבי התייעצות עם רב, לא כדאי לדבר עם כל רב, אלא במשך הזמן אתה תתחזק יותר ביהדות ואז תכיר רב מסויים בקשר ישיר ואיתו תוכל להתייעץ בכל השאלות האלו. ובייחוד שאין לאמא נאמנות לפסול את בנה, אדם יכול לפסול את עצמו אבל לא את האחרים.