"לעבוד" אצל אמא

השאלה:

שלום כבוד הרב!
רציתי לדעת האם אני יכול "לעבוד" אצל אמא שלי ולהרוויח כסף ושזה ייחשב לי כמצווה?!
האם אני יכול לעבוד אצל מישהו שכנראה לא הצהיר שהוא עובד והוא חבר משפחה?!
תודה ויישר כוח!!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 10:03:28 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

המכבד הוריו וגם מקבל על כך שכר, אמנם יש לו שכר מצווה בעוה"ז ובעוה"ב אולם פוחתים לו בשכר שהרי הוא קיבל חלק משכרו (הגשמי) כבר, ועל כן כתב בעל עקידת יצחק (יתרו) שאין לו שכר כל כך גבוה, אבל שכר יש לו אפילו אם גם משלמים לו על הכיבוד.
ב. אם הכוונה לעניין מס הכנסה ובטוח, השאלה מי חייב לשלם מיסים אלו, אם זה חוב על המעביד הרי שאינך חייב לדאוג לו ואם זה חוב של העובד אתה חייב לשלם את המיסים הללו. בכל מקרה לעניין בטוח לאומי כדאי לך לשלם, אחרת אם קורה משהו בעבודה אינך מבוטח ואף אחד לא יכול לעמוד בהוצאות גדולות (חלילה). על כן בבטוחים כדאי תמיד לעשות.