טיול כשר בשביל ישראל

השאלה: שלום לרב!
אני בשלבי תכנון מתקדמים של טיול בשביל ישראל
כאשר הרבה לילות עושים בשטח.
אני מנסה לברר כמה נקודות הלכתיות בענין.
א.נטילת ידיים בשטח,טבילת ידיים במעיין/ים,נוסח הברכה,כמה צריך להרחיק בשביל מים לנטילה.
ב."והיה מחניך קדוש"-מה זה מחייב?
ג.קניית מצרכים במקומות פתוחים בשבת (קרובים לשביל)שלא כשרים,מה אפשר לקנות?,שתיית קפה/תה במקום אירוח לא כשר (מה שאני יודע שסבא שלי הי"ו היה שותה קפה עם/אצל ערבים בעבודתו בבניין)?
ד.תפילה במניין,ספר תורה,כמה צריך להרחיק ולחפש?
ה.מעבר בחופי הים של המרכז ללא אפשרות לעקוף כי זה המסלול?
ו.קטיפת פירות ממטעים-האם אסור באופן גורף,אם נשרו כבר,קטיפת צמחי-תבלין בשטח,עישור וניקיון העלים?
ז.עניין בטיחון ובטיחות.

האם זה אפשרי לעשות שבת בשטח או שזה מסובך מדי מבחינה הלכתית.
אשמח למקורות או ספרים בנושא.
תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 10:35:37 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

עיין בספר שהוציאו בזמנו במכון צמ"ת שבאלון שבות, ושמו "צידה לדרך". אמנם הספר בנוי על חו"ל אבל יש הרבה משאלותך שהם לארץ ולחו"ל. אבל אינני מכיר ספר מיוחד העוסק בשאלות שהעלת, למרות שלכאורה הדבר מאד נדרש ונצרך.