זיווג

השאלה: *בבקשה לא לפרסם בראשי-הצד השני עלול לקרוא את ההודעה הזו*

שלום לך כבוד הרב,
אשמח לתשובה מהירה.

אני כרגע מאוד מבולבלת,
לפני כחודשיים הכרתי בחור, מקסים,ירא שמים (שנינו חוזרים בתשובה)
הבחור ביישן,רחמן,באמת בחור מקסים!
יצאנו והכל היה בסדר...קיבלתי את הבחור כמות שהוא, על אף הבעיות שהיו .

הבחור לאחר תאונת דרכים קשה, הבחור היה ללא עבודה(סגר את העסק שהיה לו) ובנתיים היה בבית כי חיפש עבודה, לבחור גם אין רשיון עקב שלילה.
אבל העדפתי להסתכל על הדברים הבאמת חשובים כך שכל זה היה לא משמעותי מבחינתי.

חודש אחרי ההיכרות איתו אירע מקרה-אמרתי לבחור משהו שכנראה לא היה נראה לו,הבחור באמצע הפגישה קם והלך, פשוט כך, אני קוראת לבחור והוא מתעלם- המידה הרעה נכנסה בו, פשוט קם . ואני קוראת והוא לא עונה.
יום למחרת הוא התקשר וביקש סליחה, הבהרתי לבחור שלא משנה מה, -ללכת- זה לא הפיתרון,בשום אופן. וגם מה שאמרתי לו לא היה כזה נורא-פשוט הוא לא יכל כנראה עם זה, קם והלך, הוא הבין את המצב והבטיח שלא יעשה את זה שוב -לעולם.
וכך האמנתי.

במקביל הקשר התקדם- הבחור הציע לי נישואין, בא להורים שלי- ההורים התנגדו נחרצות לקשר - בעיקר מהעבודה שלבחור אין עבודה מסודרת (הבחור נושק לגיל 30) וגם טענו כי לבחור יש משקעים קשים מן התאונה שעבר, ובך, לא מוכנים לשמוע עליו. ולא נתנו לו את האופציה להחליט,
בכל אופן חצי רגל שלי הייתה בחוץ. הבחור ידע שמשהו עם ההורים לא תקין אבל העדפתי לסנן מה שהם אמרו כדי לא לפגוע בו- כך שנאי בין הפטיש לסדן .... ואז קרה מקרה, שוב פעם ישבתי איתו והוא התעצבן שאני לא מדברת איתם, על כמה שהוא ואני רוצים את זה- ושוב,קם והלך. ואני קוראת לו והוא לא עונה-אותו המקרה בחודשיים!!!

פה כבר אמרתי שאני לא מוכנה להכיל את זה יותר.הסברתי לבחור שאחרי חודשיים הוא ככה מתנהג (גם בטלפון שחייגתי אליו אמר לי דברים מאוד קשים) ההתנגות הזו מפחידה אותי,אחרי חודשיים ככה ומה יהיה אחרי שנה? הרי בתקופה הזו אתה אמור להיות מאוד עדין וכך אתה מרשה לעצמך?

הבחור מבקש סליחה, כותב מכתבים מתחנן על נפשו שאחזור אליו ואני החלטתי שלא, שאני לא מוכנה לזה. במקביל גם נפגשתי עם רב, שאמר לי נחרצות- לא להמשיך עםפ הקשר.

הבחור עד עכשיו כבר- שבועיים רק רוצה לחזור ואומר שהוא יתקן את המידה הרעה בו והוא מתחנן שנחזור כי למעני ייתן הכל.
הסברתי לבחור שההחלטה נעשתה ואני לא רוצה להמשיך בקשר(על כל הכאב שמשתמע מכך.)

כרגע אני פונה אליכם- אני בהתלבטות- משהו בי לא נותן לי להשתחרר מהבחור הזה- אני מרגישה שנקשרתי אליו מאוד- שמשהו בי לא רוצה לעזוב את הבחור0 ושמהו עלול לקרות כ רגע.הקרובים אליי אומרים שאם אני בטוחה בהחלטה אז מעולה- אבל אני לא בטוחה בהחלטה- משהו בי לא בטוח בזה.

מה עליי לעשות?
אני מבולבלת.
אני מאוד ארצה כייון ועזרה... משהו שיוכל לכווון אותי להחלטה הנכונה בנסף לתפילות.

ארצה שההודעה הזו לא תהייה בשום אופן בראשי- כי הבחור יוכל לקרוא זאת משום שהכל פה גלוי. בתןדה מראש,!!!!

שני

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 9:33:58 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לדעתי החלטתך נכונה מאד, עליך להפסיק את הקשר, אמנם כל אדם יכול לעשות תשובה, ואנו מאמינים בתשובה, אולם כל זאת כאשר רואים שהיא הועילה, אבל בנדון שלך עדיין אין תוצאות חיוביות. אמנם יתכן ואי"ה הוא יתקדם ויבין את דרך התקשורת האמיתית שבין אדם לחברו. אבל מכיוון שעדין הנושא לא נפתר וזה נושא עקרוני בחיים כיצד מישבים מחלוקות בין אדם לחברו, ובייחוד בין איש ואשה, דברים אלו מאד מסוכנים ואם רואים זאת כבר כעת צריך לעצור.
אמנם הקשר בינכם חזק, אבל לדעתי את צריכה לשבת עם עצמך לברר את הנושא עד תומו, ואולי לקבל עזרה מחברה שיש לה לב מבין או רב או יועץ מסויים, וכך ללבן לעצמך מדוע החלטת לעזוב, ואז הדברים יתישבו בלבך, ותשתדלי לנתק עמו כל מגע, כולל מכתבים, טלפונים, SMS ושאר אמצעי קשר.
אמנם זה לא קל אבל לדעתי את חייבת לעשות זאת כדי להצליח בחיים העומדים לפניך.

בהצלחה

כתיבה וחתימה טובה