התייעצות לגבי שם לבת

השאלה: בס"ד
שלום כבוד הרב,
אנו מתעדים ללדת בקרוב את בתנו הבכורה ואנו מתלבטים בין מספר שמות. שם בעלי הוא אסף בן לידה, שמי אסתר בת מרים, השמות עליהם חשבנו עד כה הם:
אפרת, גלית, יסמין, מיכל או תהילה.
נודה מאוד לעצתכם אילו מבין השמות הם ממולצים יותר.
תודה, אסתר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 9:20:15 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שהקב"ה ישלח ברכתו לעזרכם בלידה קל ותזכו לגדלה לתורה חופה ומעשים טובים בשמחה.
השם אפרת הוא שמה של מרים הנביאה שבנתה את בית ישראל, בזכותה נולד משה רבינו והיא ילדה לכלב את חור. היא דמות מופת ואשת חיל אמיתית, ועל כן אם יש ברצונכם לגדל את בתכם לשאיפות גדולות השם אפרת מתאים ביותר.