הנחה

השאלה:

שלום רב. לבעלה של עובדת במשרדי יש חנות לפלפונים. באדיבותה  היא נתנה לי כבל חיבור וביקשה עבור כך 30 ש"ח כשעל האריזה הופיע 40 ש"ח. שאלתי אותה למה היא מבקשת 30 והיא אמרה שזה מחיר ל"משרד". ב"ה אין לי בעיות כלכליות. האם ראוי לי להשתמש בהנחה או שמא כדאי לי לשלם את המחיר המלא שהרי זוהי הפרנסה שלה ושל בעלה ואין שום הצדקה למתן ההנחה לטעמי. מהו רצון ד´ לעניין זה ולמקרים דוגמת אלו ? תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/2/2013 10:08:56 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

מבחינה הלכתית בעל החנות יכול לתת הנחה למי שירצה, לפעמים הנחה למי שאינו יכול ולפעמים הנחה היא בגלל קרוב הדעת, ולפעמים מסיבות חברות והנאות שונות, וזה חלק מהפרנסה, שבעל החנות עושה חשבון עדיף לי למכור ל"משרד" בזול ובכך הכל יבואו לקנות אצלי. אלו חשבונות כלכליים וכל זמן שהדבר נעשה באישור ומתוך ידיעה של בעל החנות אין צורך להחמיר.