מצעד של גלעד שליט

השאלה:

שלום הרב יעקב אריאל שליט"א,
שאלתי היא לגבי הצטרפות למצעד לגלעד שליט מבחינת ראייה על פי התורה.בכלל, מה הראייה של התורה בנושא של שבויים? בפרט, האם המצעד לא צפוי לגרום לכך למחיר השבוי יהיה גבוה יותר עבור הכלל? מנגד, ישנו הערך של הזדהות עם הפרט וכל מה שהמשפחה עוברת.
גם אם זה יגרום לשחרורו השאלה אם זו הדרך. דווקא יכול להיות שהמצעד יגרום להד כזה שיוכלו לנצל את זה אויבינו להעלות את  מחיר השחרור לגבוה לאין ערוך אם הוא לא היה מתקיים.ברור כי המשפחה רוצה לעלות את המודעות של הציבור לגרום לממשלה לפעול לשחרורו. האם יש מקור בתורה במשנה או בכלל מקור אחר שתוכל להפנות אותי אליו?
תודה רבה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

עי' בספרי באהלה של תורה ח"ה סי' ז שם יש דיון בנושא.
נראה שצריך לסייע למשפחה בכל מה שניתן אולם צריך מאידך לחזק
את הממשלה ולהתפלל עליהם שהקב"ה ינחם בעצה טובה עבור כל עם
ישראל.