תרומות ומעשרות

השאלה: חברה לוקחת אותי לקטיף ירקות אחת לשבוע. את הירקות היא לוקחת הביתה והאיש האחראי על הקטיף טוען שאין צורך לעשר היות וכאשר קוטפים את רוב הפירות על מנת לשווק לחנויות מעשרים שם בשדה וזה כולל את הירקות שטרם נקטפו. האם זה אכן תופס גם על הירקות שעדיין לא נקטפו או שצריך לעשר בנפרד בבית? ואם כן כיצד עושים זאת?

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ט"ו כסלו תשע"ח 21:31

התרומות ומעשרות לא חלות על מה שאת קוטפת ואת צריכה להפריש בעצמך כראוי. ישנו סרטון הדרכה באתר של מכון התורה והארץ המסביר איך לעשר.