תרומות ומעשרות מתורמוס ההרים

השאלה: שלום וברכה. האם זרעים של תורמוס ההרים (פרח כחול יפהפה, נדמה לי שממשפחת הקטניות) שנאספים כעת לצורך זריעה בחורף הבא, חייבים במעשרות? אין הכוונה לאכול את הזרעים אף שהם ראויים למאכל (כך שמעתי) אלא ליהנות מהפרחים היפים. אגב, כששאלתי בשנת השמיטה אם מותר ללקט את הזרעים לצורך זריעה עתידית נאמר לי שאין להשתמש בזרעים לצורך כך כי יש בהם קדושת שביעית משום שהם ראויים למאכל. תודה רבה, אלקנה ארליך

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ו ניסן תשע"ו 13:09

שלום

מין זה לא עומד למאכל אדם ולכן אין צורך להפריש ממנו תרומות ומעשרות (אף שבשמיטה נקטו שיש בהם קדושת שביעית הואיל וקדושת שביעית חלה גם על מאכל בהמה)