תרומות ומעשרות בגינת ירק

השאלה: לפני מספר חודשים שתלנו גינת ירק. הגינה מניבה ירקות, ואנחנו קוטפים מספר פעמים בשבוע כמות קטנה כל פעם. כרגע בעיקר עלי מנגולד, חסות מסוגים שונים, אפונת שלג, פטרוזיליה. השאלה שלי נוגעת למעשר- האם אני צריכה להפריש מעשר ולברך בכל פעם שקוטפים? מדובר בפעולה שנעשית לעיתים תכופות, ובהנחה שהמעשר המקורי היה נעשה פעם בשנה בעת קציר שדה, ובכל מקרה לא פעמיים שלוש בשבוע, האם אין במצב של גינת ירק נסיבות אשר מצדיקות אופן פעולה שונה (הן מבחינת ברכה לבטלה, והן מבחינת "בל תשחית" של מה שמופרש- שאם זה נעשה פעם בשנה זו כמות לא גדולה- אבל אם זה נעשה בתדירות רבה זה כבר כמות מצטברת). תודה.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ג טבת תשע"ז 9:43

1.חיוב הפרשת תרומות ומעשרות חלה רק לאחר שהירקות נתלשו וכל פעם שקוטף יש להפריש תרומות ומעשרות

2. הכמות היא לא רבה יותר , שהרי הכל הוא יחסי  לכמות הירקות שנקטפו , ויש להוציא קצת יותר ממאית מהכמות הנקטפת (שהיא התרומה ותרומתמעשר) שהיא אינה נאכלת .