עצי הפקר

השאלה: קיבלתי רשות מהגנן של המועצה האיזורית, לשתול עץ פרי באדנית שקיימת ברחוב. ההשקיה והטיפול היא של המועצה. ובעצם, העץ נשתל כדי "לשדרג" את הרחוב (במיוחד ליד הבית) מבחינתי - הפירות של העץ לא שייכים לי, אלא לכלל הציבור, כיון שהשטח הוא ציבורי. שתי שאלות: א. האם העץ נחשב הפקר - לעניין תו"מ (שפטורים מהפרשה?) ב. כיון שהשנה היא השנה הרביעית- מה צריך לעשות עם הפירות?! תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י' אלול תשפ"ג 16:15

בס"ד

שלום וברכה

מכיוון שכולם יכולים לאכול מהפירות הרי זה עץ הפקר, ואין בו חיוב תרו"מ. אבל נטע רבעי יש לעשות בו מכיוון שזה שייך גם לערלה, כשם שיש נט"ר גם בשביעית.