התשובה
ב"ה
שלום וברכה
ההגדרה של עונת המעשרות היא שפרי יהיה ראוי קצת לאכילה.
לכן אם אותן עגבניות ראויות קצת לשימוש, גם אם זה על ידי בישול, אפשר להפריש מהן על הבשלות. (אפשר להשאיר את הירוקות במקום מאוורר בבית ולראות אחרי יום- יומיים אם הן מתחילות להאדים, העגבניות יכולות להבשיל גם כשהן מנותקות מהעץ) אם הן התחילו להאדים, אפשר להפריש מהן, אם הן נשארות ירוקות ומתחילות להרקיב, אי אפשר להפריש מהן.
בברכת התורה והארץ
דוד אייגנר
מכון התורה והארץ