נבטים

השאלה: קראתי את סיכום הלכות נבטים שהרב סיכם, יישר כח! שאלתי: בסעיף ב' עולה שנבטים שאינם ראויים לאכילה אין חובה לעשרם קודם ההנבטה ולא אחריה, ולכאו' פסיקה זו אינה מובנת שכן הזרעים עצמם הם מאכל אדם וחייבים במעשר בדומה לפירות שאינם נאכלים אלא ע"י בישול. לא פטר הר' אריאל במאמרו הנזכר שם אלא זרעים שנתעשרו כבר שאי"צ לעשר הנוסף להם. תודה רבה

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ט חשון תשע"ו 9:39

ב"ה

שלום וברכה

זרעים שאינם ראויים למאכל, אינם חייבים בתרומות ומעשרות, כך כותב הרמב"ם תרומות ב, ג, המחלוקת לגבי עישורם אחר כך תלויה באותה מחלוקת האם יש חובת מעשר מנבטים או לא.