נתינת מעשר כספים להורים

השאלה:

שלום רב.
חמתי גרה כרגע עם שתי בנותיה, עוד מעט הן הולכות להתחתן והיא תעבור לגור לבד, סיכמנו שבעלי ושתי הגיסות שלי כל אחד יתן אלף ש"ח כל חודש כך שחמתי תוכל לחיות מזה כי היא לא עובדת מפני שיש לה נכות והיא מקבלת קצבה.
השאלה שלי היא האם זה יכול להיות המעשר כספים שלנו שחייבים לעשר כל חודש?
ההכנסה החודשית שלנו בערך 12 אלף (כל חודש זה קצת משתנה פחות או יותר), האם זה נחשב או שבנוסף לזה צריך לעשר מעשר.
תודה רבה ויום טוב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/20/2013 12:23:05 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

לפי המתואר במכתב נראה שאפשר לתת מעשר כספים במקרה כזה, ואולי אפילו יש עדיפות מכיוון שיש דין "הקרוב קרוב - קודם" ובודאי כשמדובר באמא.
בכל אופן כדאי שלא כל המעשר כספים ילך לצורך זה אלא ליחד עוד כסף לצדקה לעניים אחרים גם כן.