נדר ומעשר כספים

השאלה: שלום,

רציתי לדעת האם מותר לנדור נדר שאם יתקבלו תפילתנו בעזר"ה בחצי שנה הקרובה (למשל זיווג רפואה...) אני אתן צדקה בכל חודש מאותו הזמן לכל החיים בעזר"ה?

ואם זה מותר, אם עד השנה הקפדתי לתרום רק חצי מהסכום של מעשר כספים האם אני יכולה לנדור את זה על זה שאני אתן את כל הסכום של המעשר (כי הרי זאת מצווה בפני עצמה)?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 8:13:07 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. יש להשתדל להמנע מנדרים, ולומר תמיד בלא נדר, על כן אומרת הגמ´ שכל הנודר כמקים במה, והמקיים את הנדר כאילו הקריב עליו. על כן יש להשתדל להמנע מכל לשון נדר ושבועה וחרמות, ולתת צדקה בלב חפץ.
ב. אם את החייבת במעשר כספים (תלוי במצבך) אז אי אפשר לעשות מהחצי השני נדר, הרי זה חוב עליך. אם אינך חייבת בגלל קשיי פרנסה וכדו´, אז גם החלק הראשון הוא צדקה.