מנוי בבית האוצר שלא היה בתוקף

השאלה: רק עכשיו גיליתי שהמנוי שלי לקרן תרומות ומעשרות לא היה בתוקף כבר כמה חודשים. א. פירות שעכשיו ברשותי - לפרוש שוב מעשר שני? עם ברכה? ב. פירות שכבר אכלנו - יש משהו לתקן למפרע? ובהערת אגב, אני מבין שהיתה תקופה לחוצה עם המלחמה, וגם מבין שבסופו של דבר האחריות היא שלי. אך אבקש שתחשבו על נוהל של תזכורת למנויים לחדש את המנוי, כדי למנוע תקלות כאלה. תודה רבה

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | ט' תמוז תשפ"ד 9:24

ב"ה

שלום וברכה

כל ההפרשות שהפרשת חלו כדין, וכל מה שאכלת היה מעושר, וכן מה שלא אכלת אינך צריך להפריש מחדש. כיוון שאנו מודעים לכך שיש אנשים שלא מחדשים בטעות - ולכן אנו מאשרים מראש שאם הם יחללו על המטבעות החילול יתפוש. וכן לגבי נתינת מעשר ראשון, עדיין אתה נחשב מכירי לויים, ולכן הלוי זכה במעשר ראשון שלך גם כאשר המנוי פג - אם לא בטלת אותו בכוונה. אלא שכאשר אתה מחדש מנוי אתה צריך לחדש גם עבור החודשים שעברו מאז שפסק המנוי, כי יש לך חוב ללוי עבור אותם חודשים.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב

אחראי בית האוצר