מטבע לחילול מעשר שני הנמצא בבית האוצר כיצד הוא מועיל לחיולול מעשר שני

השאלה: אני מנוי לבית האוצר. מאיזה דין מועיל הפדיון שלי על המטביעות של האוצר? איזה נוסך יש לומר? האם אני צריך להוסיף חומש? תודה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ה' חשון תשע"ז 11:30

המטבעות הן שלך או של המכון בשותפות , לכן אתה יכול לפדות את פירות מעשר שני על המטבע ששייך גם לך הנמצא בבית האוצר. והואיל והמטבע שלך הרי יש חובה להוסיף חומש בשעת הפדיון. ולכן הנוסח של המנויים לבית האוצר הוא:

מַה שֶׁקָּבַעְתִּי לְמַעֲשֵׂר שֵׁנִי בְּתוֹסֶפֶת רֶבַע מֵעֶרְכּוֹ - הֲרֵי הוּא מְחֻלָּל, כָּל דַּרְגַּת חִיּוּב עַל פְּרוּטָה וְרֶבַע בְּנִפְרָד,  בַּמַּטְבֵּעַ הַמְּיֹעֶדֶת לְכָךְ, בִּשְׁבִילִי.

וְאִם יֵשׁ כָּאן פֵּרוֹת רְבָעִי,  הֲרֵי הֵם בְּתוֹסֶפֶת רֶבַע מֵעֶרְכָּן, מְחֻלָלִים,  כָּל דַּרְגַּת חִיּוּב עַל פְּרוּטָה וְרֶבַע בְּנִפְרָד,  בַּמַּטְבֵּעַ הַמְּיֹעֶדֶת לְכָךְ בִּשְׁבִילִי.

אם ברצונך בנוסח המלא של סדר הפרשת תרו"מ לחץ כאן