לווה לימון של שביעית, האם מותר להחזיר פרי של שביעית.

השאלה:

לוויתי משכן לימון שקדוש בקדושת שביעית, האם מותר להחזיר לו פרי שביעית או שיש בכך פרעון חוב בפירות שביעית, בשבת הארץ שבהוצאתכם מופיעה מחלוקת בין הרב קוק והרידב"ז האם יש איסור פרעון חוב בחוב שנוצר מקניית פירות שביעית שלהרב זצ"ל ישנו איסור ולרידב"ז אין איסור. שאלתי האם המקרה הנ"ל דומה לחוב שנוצר מקניית פירות שביעית או שהלוואה כבמקרה שהעליתי יש דין שונה. תודה!

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ב' סיון תשע"ו 12:19

נראה לי שכיון שמדובר בדבר מועט אין זו פריעת חוב בפירות שביעית, אלא מתנות הדדיות.