חלול מטבע בבית האוצר

השאלה: שלום וברכה, למיטב ידיעתי, המכון גובה תשלום שנתי אחיד (80 ש"ח כמדומני) לכל המנויים המעוניינים לכלול בו נתינת מעש"ר ומעש"ע ללוויים ולעניים. כ"כ ידוע לי שבהפרשה מטבל ודאי על המנוי לבצע את ההפרשה על פי הנוסח של המכון, ודי בזה כדי לצאת ידי חובת מצוות הנתינה. שאלתי: כיצד הדברים מסתדרים גם למי שהערך הכספי של מעשרותיו עולה, או מצטבר לסכום שעולה, על התשלום השנתי? בברכה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ז תשרי תשפ"ד 17:57

בס"ד

שלום וברכה

אנחנו עשינו ממוצע של חמשה עצי פרי בגינה. קשה מאד להגיע למצב שהמעשר שני יהיה יותר מהסכום שנקבע. כל יום המטבע מתחללת כך שאין סכומים גבוהים במטבע ולא נוצרת בעיה הלכתית. לחקלאים יש חשבון אחר שם השווי אחר.

מועדים לשמחה