התשובה
בס"ד
שלום וברכת ד'
א. יש להתייעץ עם הרבנות נותנת הכשרות במקום.
ב. תחילת חיוב חלה הוא משעת נתינת המים לקמח ועשייתו כעיסה. והשו"ע (שכז סעי' ג) כתב שטוב לחכות עד אחר הלישה ואז כל העיסה היא אחת.
ג. אם מפרישים מהבצק במערכת הלישה הרי זה מהמוקף, ומספיקה הפרשה אחת לכל העיסה, וראוי להפריש גם על הקמח שיצטרף לעיסה.
ד. אם לוקח חלה מהעיסה שבמכונה החותכת ומעבדת את העיסה, צריך להפריש מהמוקף, מכיוון שהם כבר עיסות נפרדות, לכן צריך לעשות הפרשה תהיה מכל מכונה ומכונה בפני עצמה, ולא ממכונה אחת על מכונה אחרת (ובייחוד שאתה כותב שמגיעים בצקים ממספר מקומות) אלא אם כן יש צרוף ביניהם.
ד. על כן אפשר להפריש מכל מכונה ומכונה מהבצק שבאותה מכונה.
חג כשר ושמח
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ