הפרשת תרו"מ מיין

השאלה: הכנתי יין כ 80 ליטר. מה נוהל הפרשת תרו"מ ? אני מנוי על הקרן. תודה גיל

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ג' תשרי תשע"ז 9:34

חיוב הפרשת תרו"מ הוא לאחר גמר מלאכה, דהינו לאחר סינון היין מן הזגים וכ"ו.

בזמן ההפרשה היין צריך להיות מונח ולא מתנועע (עומד במקום מסויים), לאחר מכן יש להוציא כמות מעט יותר ממאית ולומר את נוסח ההפרשה (השנה שנת מעשר שני ויש לפדות את המעשר על המטבע שיש ברשותך בבית האוצר) את התרומה ותרומת מעשר (המעט יותר ממאית) יש לשפוך והשאר מותר בשתיה.   נוסח ההפרשה נמצא באתר המכון  לחץ כאן