הפרשת תרומות ומעשרות

השאלה: שלום מוטי מקווה שכל המשפחה בסדר עכשיו עשיתי מינוי להפרשת תרומות ומעשרות אצלכם ורציתי לברר בענין התרומות והמעשרות כמו שני ועני האם צריכים להגיד ברכה בכלל ואם כן, איזה? תודה, אלן

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ו שבט תשפ"א 13:13

שלום אלן. מה שלומכם ? טוב לשמוע ממך.

אם אתה מפריש מירקות שבוודאי לא הפרישו מהם תרומות ומעשרות צריך לברך. השנה היא שנת מעשר עני .

לגבי פירות האילן. רק הפירות שחנטו (כלומר, התחילו לגדול) לאחר טו בשבט השנה (תשפ"א) יהיו חייבים במעשר עני. הפירות שחנטו לפני טו בשבט חייבים במעשר שני, גם אם הם נקטפו לאחר טו בשבט. אם החיוב הוא וודאי, נניח בגינה שלך, צריך להפריש את המעשר שני עם ברכה וגם לחלל עם ברכה, לפי הנוסח של מכון התורה והארץ.

בברכה רבה

מוטי שומרון