הפרשת תרומות ומעשרות מהגינה

השאלה: שלום, תחילה אני רוצה להודות לכם על האתר המנוגש. שאלתי היא כך : אבי מגדל בחצר הבניין סלק עלים, חסה, בצלים ו עגבניות ,האם הוא מחויב להפריש מעשר ? אציין שבד״כ אינו קוטף בכמות גדולה ואף לפעמים אינו אוכל אלא רק מגדל . הצורך לשאול בעניין הפרשה הוא כיוון שאבי קטף מספר עלי סלק על מנת להשתמש ולא ידענו האם חייב להפריש או שניתן לבשלם ללא הפרשה ?! תודה רבה , לאה תודה ויום טוב

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ד שבט תשפ"א 8:04

שלום וברכה

חייבים להפריש תרומות ומעשרות כאשר קוטפים ירקות בגינה ואוכלים אותם בבית.

מומלץ מאוד לעשות מנוי שנתי בבית האוצר של מכון התורה והארץ, כדי להקל על ההפרשה, כיון שההלכות מרובות ולא כולם בקיאים בהם ועלולים לבוא לידי מכשול.

בהצלחה

מוטי שומרון