הפרשה מכמות קטנה הנקטפת מידי פעם.

השאלה: אני רוצה להתקין כוס חמין (תה עם נענע) . לשם כך אני קוטף גבעול קטן מהגינה שלי. האם אני צריך להפריש מאותו גבעול קטן תרומות ומעשרות ? בעוונותי, לעיתים אני דווקא מעוניין בתה עם לימון. לשם כך אני קוטף לימון אחד מהעץ שבגינתי, ופורס פלח לכוסי. האם עלי להפריש תרומות ומעשרות מאותו לימון בודד ? תודה רבה ניצן.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ט אדר תשע"ז 9:09

שלום

יש להפריש לפני השימוש גם אלא שבתבליני תה אנו מפרשים בלא ברכה אך על הלימון יש להפריש עם ברכה

אך מכיוון שכל פעם יש כמות קטנה וקשה להפריש , ישנה אפשרות לומר נוסח  "הפרשה מראש" שתחול הכל פעם שאתה קוטף את הירק או את הפרי. מצורף בזאת קישורית לשאלה בנושא עם נוסח ההפרשה ופרטי דינה הפרשה מראש