הפרשה מהפירות על מיץ

השאלה:

שלום וברכה. לאחר שהפירות נקטפו והוכנסו לארגז, המגדל הפריש תרו"מ. הפירות לא ראו פני הבית, ובנוסף הפירות מיועדים לעשיית מיץ רימונים. האם צריך להפריש מהמיץ תרו"מ? ואם כן האם צריך להפריש תרו"מ בברכה או בלי ברכה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ט ניסן תשפ"ד 14:53

בס"ד

שלום וברכה

אם הפריש מהפירות ואח"כ שינה את דעתו ורצה לעשות מיץ הרי זה פטור. וכן אם חשב לאכול חלק מהפירות אין הסחיטה מחייבת בהפרשה חוזרת.

אי ראיית פני הבית איננה משנה בעיקר הדין ולכן אם הפריש פטור מלחזור ולהפריש.