הבנת נוסח

השאלה: המשך לשאלה הקודמת. תודה רבה לך כבוד הרב על התשובה. כתבת לי שאין צורך להבין במדויק את הנוסח בדיעבד. אך אם הבנתי לא נכון במחשבתי על מהו עניין החומש, חשבתי שזה משהו אחר ושגיתי, זה עדיין תופס? ואם זה לא תופס, אז אולי באמת ההפרשה החוזרת של המעשר השני מתקנת את זה? סליחה על השאלה החוזרת ושוב תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ג חשוון תשפ"ד 13:40

בס"ד

שלום וברכה

האמירה היא הקובעת הלכתית (בכמה דינים), המחשבה היא בגדר דברים שבלב אינם דברים. ואם יש איזה ספק בודאי שההפרשה השנייה תקנה.