האם מותר להפריש מן התלוש על המחובר לכשיתלשו על עץ מנגו למשל לאחר שליש גידול ?

השאלה:

האם מותר להפריש מן התלוש על המחובר לכשיתלשו על עץ מנגו למשל לאחר שליש גידול ?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ד אב תשע"ו 9:21

שלום

הפרשה מראש מועילה רק על דבר שנמצא בעולם . ואכן להלכה אנו נוקטים שאף הפרי שגדל שליש גידולו נחשב כבר קיים בעולם. ולכן יהיה אפשרי להפריש גם עליהם לכשייתלשו. (אכן יש לזכור שהתרומה ותרומת מעשר שמניחים כבר בתחילה צריך להיות קיימיים וראויים  לאכילה בשלב תלישת הפרי, ואם לא הרי ההפרשה בזמן חלותה אין לה על מה להיתפס)