האם לעשר (עם ברכה או בלי) בצל ירוק שגדל באדנית על הסורגים של החלון, בקומה שלישית?

השאלה:

שלום. האם לעשר (עם ברכה או בלי) בצל ירוק שגדל באדנית על הסורגים של החלון, בקומה שלישית? תודה רבה.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ה' אב תשפ"ד 12:33

שלום

הגדל בעציץ בין נקוב ובין שאינו נקוב  חיב בתרומות ומעשרות ומפרישים בברכה .

הגדל בתוך בית או במקום מקורה מפרישים ללא ברכה .

לכן אם האדנית נמצאת תחת מקום מקורה מפרישים ללא ברכה  ואם מתחת לשמים אף מברכים.

כל האמור לעיל נכון בגבולות עולי בבל. אך הגדל בגבולות עולי מצרים תמיד מפרישים ואין מברכים על גידולי ירקות

ברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי