בית אוצר קהלתי

השאלה: שלום הרב, אני משמש כרב בית כנסת באחת מהערים. אופי בית הכנסת מאוד מגוון אך בעיקר יהודים שאינם נחשבים תורניים. מכיוון שרוב הציבור כנראה לא מקפיד על הפרשת תרומות ומעשרות, הועלה רעיון לעשות משהו כללי של בית הכנסת כדי שיהיה לאנשים יותר פשוט וקל להפריש תרומות ומעשרות בבתיהם ובמטבחם הפרטי. א. האם יש אפשרות שקהילה שלימה תהיה מנויה ב"בית האוצר"? אם כן, האם יש פרטים שהציבור צריך לדעת. ב. אם אין אפשרות כזו, האם יש פתרון אחר? בתודה רבה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט"ו אב תשפ"ד 22:13

בס"ד

שלום וברכה

אפשר לעשות קהלתי, אבל יש בכך מספר פרטים. כדאי לפנות לרב אהוד אחיטוב 0503700776 שהוא יוכל להסביר לך כיצד עושים דברים כאלו.