אופן הפרשת תרו"מ משמן זית

השאלה: לפני מס' ימים, עשיתי שמן זית מעצים הפזורים בקיבוץ. כמובן לאחר שביקשתי רשות וביודעי שאף אחד אחר לא מוסק אותם. בחסדי השם יצא 48 קילו שמן. ברור לי שאני חייב לעשות תרומות ומעשרות. אשמח לדעת כיצד לעשות זאת, כלומר למי עלי לתת את התרומות ומעשרות? מה הכמות ?מה נוסח הברכה ? והאם עם שם השם או בלי. תודה , אלעד

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ב חשון תשע"ז 15:52

שלום

 יש להוציא מעט יותר ממאית כחצי ליטר שמן ויש לטמא אותה לפני אמירת נוסח ההפרשה (תכניס את האצבע לכל הבקבוקים  שבהם נמצאים החצי ליטר שמן המיועדים להיות תרומה ותרומת מעשר)

לאחר מכן תאמר את נוסח ההפרשה עם הברכות (בתחילה על תרומות ומעשרות ולאחר קריאת שם מעשר שני יש לברך לפדות עשר שני)

לאחר מכן את התרומה ותרומת מעשר  (החצי ליטר שמן) תתן לכהן (והכהן יכול להשתמש בשמן הטמא לצורכי הדלקת נרות שבת, אך אסור באכילה)