שתילה במרפסת, הנחת מקלות במבוק במים ומשתלות מאושרות

השאלה:

שלום לכבוד הרב המשיב, בדירה שאינה בקומת קרקע (כל השאלות מתייחסות לצמחי נוי באדניות, ולא לשתילה בקרקע)- האם ניתן לעקור שתיל מת באדנית במרפסת ולשתול במקומו שתיל אחר? עשבים שוטים - האם מותר לעקור מהאדנית? מקלות במבוק שיש להניח בכוס עם מים (בתוך הבית), וזוהי למעשה השתילה שלהם - האם מותר לעשות זאת בשנת שמיטה? האם יש רשימת משתלות שאפשר לסמוך עליהן? אם לא, איך ניתן לדעת על מי אפשר לסמוך? תודה רבה!

התשובה

הרב נתנאל אוירבך | כ"ה אייר תשע"ה 15:12

שלום וברכה

א. שתילה במרפסת: במידה והמרפסת אינה מקורה מעליה בגג - אין לשתול באדנית המצויה בה.

                           במידה והמרפסת מקורה מעליה בגג - הותרה שתילה רק בצורך גדול.

ב. עקירת צמח מת מאדנית - מותר.

אך שתילת אחר במקומו - ראי אות א.

ג. אין להשריש מקלות במבוק באמצעות הנחתם בכלי עם מים, בתוך הבית, אלא לצורך גדול (כהנ"ל אות א).

ד. רשימת משתלות - בחוברת 'אמונת עתיך' גיליון 107 התפרסמו המשתלות הבאות:

פרחי בוקי - כפר אז"ר

גבעת הפרחים - מושב גבעת חן

משק שוורץ - מושב צפריה

משק סעדה - מושב מאור

כמו"כ חברת 'זר פור יו'.

בברכה,

נתנאל