שתילה באדנית במרפסת עם סוכך

השאלה: שלום, יש לי מרפסת עם סוכך מעליה. האם מותר לשתול בה שתילים באדניות בשנת השמיטה?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ז סיון תשע"ה 9:24

שלום

תחילה יש להבהיר, שהייתר שתילה בעציץ לא נקוב בתוך בית הוא היתר בשעת הצורך, כגון לחקלאים שזה פרנסתם או לצורך לימודי וכדומה, אך ללא צורך ראוי להמתין עד לאחר השמיטה.

ולעצם הגדרת המקום,  הגדרת בית הוא מקום מקורה עם דפנות, ולכן אם הסוכך הוא מקורה כדין סוכה כשרה, דהיינו שיש יותר חומר על מרווחי אוויר, וודאי אם יש קירוי שלם שלא חודר דרכו.

כמו כן ראוי שיהיו דפנות מסביב משלוש צדדים, אזי המרפסת נחשבת בית, ויהיה מותר בשעת הצורך לשתול במקום זה באדנית לא נקובה (שיש מגש בתחתיה).