שתילה בגינת גן ילדים בחודש ספטמבר למניינם

השאלה:

שלום רב, אני גננת בגן ילדים ויש לי כמה שאלות:

1. האם מותר לשתול שתילי פרחים בחצר הגן בחודש ספטמבר ואם כן, עד איזה תאריך?

2. האם מותר לזרוע זרעים של ירקות או לשתול שתילים של ירקות בחודש ספטמבר?

3. האם מותר יהיה לאכול אותם במהלך השנה?

תודה וחודש טוב

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | אב תשע"ד

שלום!

  1. כיון שב-24 בספטמבר תתחיל שנת השמיטה מותר לשתול עד כז באלול שתילי צמחים חד שנתיים.
  2. כל הירקות שנזרעו/ נשתלו ונקלטו לפני ר"ה מותר לאוכלם בשביעית ללא קדושת שביעית.
  3. פירות שנקטפו מניסן תשע"ה (בערך) קדושים בקדושת שביעית וצריך לאוכלם בקדושה לפי הלכותיהם.

בברכה, יעקב אפשטיין