התשובה
מותר לטגן בשמן של שביעית, כשם שמותר לבשל בו, אף שחלק ממנו מתאדה תוך כדי הטיגון או הבישול. אכן, מריחת מחבת בשמן כשאין המטרה לצרכי טעם, אלא למנוע מהאוכל להדבק למחבת, נתונה במחלוקת; יש אוסרים, משום שהשימוש המותר בתוצרת שביעית הוא בדומה לאכילה בה ההנאה היא תוך כדי הכילוי, ובמקרה הנידון הרי כוונתו ליהנות מהשמן רק אחר שריפתו. אך יש מקילים, כיוון שבפועל השמן גם נותן טעם באוכל, וכך ניתן לנהוג גם למעשה (עפ"י קטיף שביעית פרק סב סעי' יג והע' 21).