הצלת צמחי בר ועצים בעלי ערך נופי בשמיטה

השאלה:

שלום

אני מציל פקעות צמחי בר, צמחי בר וזרעים משטחי בנייה. האם פעולה זו מותרת בשנת שמיטה? אציין שאני שותל אותם לאחר מכן (שלא יתייבשו) או בעציצים (על ריצפה) או בגינה.

צמחי הבר הם לא צמחים למאכל לא לריח אך הם צמחי נוי.

כמו כן עצים כגון אלונים וזיתים שצריכים הצלה.

תודה

התשובה

אג' מוטי שומרון | תמוז תשע"ד

שלום וברכה !

השאלה חשובה ומורכבת. חשוב מאוד להציל צמחי בר ועצים בעלי ערך נופי אולם אסור לשתול אותם בשטח תחת כיפת השמים. ניתן לשתול צמחים במיכלים בחממה המנותקת מהקרקע ולאחר השמיטה לשתלם שוב בשטח.

לגבי העתקת עצים גדולים הנתונים בגוש האדמה אנו מכינים פיתרון מקצועי והלכתי לנושא ובקרוב הוא יתפרסם כהנחיה ארצית.

אשמח לעזור,

מוטי שומרון